Ostali proizvodi i programi u ponudiOtklanjanje neugodnih mirisa -Biološko rasterećenje otpadnih voda

LIQUAZYME-SREDSTVO ZA BIOLOŠKO RASTEREĆENJE OTPADNIH VODA

Proizvod formuliran s nepatogenim živim bakterijskim kulturama. Izvrsno za sprječavanje taloženja masti, ulja, celuloze, bjelančevina i akumulacije škroba u mastolovcima, šahtovima i odvodima. Služi za biološko rasterećenje odvoda.

Značajke:

 • Postupak razgradnje: Omogućuje razgradnju masti, ulja, celuloze, bjelančevina i svega što je organskog porijekla. Sastoji se od 7 vrsta enzima: Proteaze - napadaju otpad na bazi proteina kao što su krv i mesni proizvodi. Lipaza - napada masnoće, masti i ulja kao što su ulje, maslac i ulje za kuhanje. Esterase - napada masnoće poput lipaze, ali ne napada masti i ulja. Amilaza - napada škrob kao što su krumpir, tjestenina, riža, krupica i kaša. Cellulase - Napadajte celulozu kao što su proizvodi od papira. Xylenase - napada biljni materijal, kao što je povrće. Ureaza - napada ureu.

 • Otklanjanje mirisa: Uništava sumporovodik koji je glavni uzročnik neugodnog mirisa (pokvarena jaja) u odvodima. Inhibira stvaranje sumporovodika koji je glavni uzročnik neugodnih mirisa u odvodima, jamama i lagunama otpadnih voda.

 • Siguran za odvode: Nije štetan za materijale od kojih su izrađeni odvodi; metale, plastiku, beton.

 • Opasnosti za korisnika: Nema opasnosti od opeklina kao s drugim proizvodima na bazi kiselina i lužina.

 • Otpadna voda: Ne mijenja pH otpadnih voda i ne ometa prirodnu razgradnju u biopročistačima otpadnih voda, povećava aktivnost biorazgradnje u septičkim jama, kolektorima, lagunama.

  Kada se bakterijske kolonije razviju u sustavu odvoda, bakterije se ponovno regeneriraju uvijek kada dođu u kontakt sa organskom tvari.

 • Ostala djelovanja: Svakom pojavom organske tvari u odvodima bakterije se aktiviraju i tako održavaju prohodnost cijevi i odvoda.

  Primjena:

  Gdje god je potrebno smanjenje opterećenja odvoda i mastolovaca, poboljšava rezultate analize BPK, KPK i ukupnih masnoća.

  Hoteli, bolnice, restorani, kampovi, aerodromi, ribarnice, starački domovi i prehrambena industrija.